Küçük Boy Valiz Kaç Litre?

Küçük Boy Valiz Kaç Litre?

Küçük Boy Valiz Kaç Litre?

 

 

 

Sömestr ve yaz tatilleri için valiz tercihi önemlidir. Boyutları, modelleri ve renkleriyle ihtiyaca uygun valizler seyahatinizi konforlu hale getirmek için önem taşır. Seyahat süresine göre tercih edilen valizlerin iç kısmı işlevselliğini gösterir. Küçük malzemeler için ayrı bölmeler ve kıyafetlerin düzenli durması için bölmeler bulunur. Özellikle uçak yolculuklarında yükün ağırlığına göre ödenen ücretten küçük boy valiz sayesinde kurtulabilirsiniz. Sekiz kilogramlık bir hacme sahip olan küçük boy valizleri yolcu sorumluluğundadır.

 

Uçakta kabine alınan valizlerin elbette belirli bir sayısı vardır. Kullanım ve taşıma açısından kolaylık sağlayan valizler uygun fiyatlarla hizmet verir. Zevkinize uygun tasarlanan modelleri işlevsellik anlamında üst seviyelerdedir. Kısa seyahatlerin vazgeçilmezi olan kabin valizleri yanınızda taşıma imkânınız vardır. Havaalanında büyük valizleri taşımak ve beklemek vakit kaybı olacağından kısa süreli gezilerde kullanılabilir. Uzun seyahatlerde bagaj hakkınız dolduysa yanınıza küçük boy valizlerden alarak istediğiniz eşyaları koyabilirsiniz.

 

 

 

Kabin Boy Valiz Nedir?

 

 

 

Normal valizlere kıyasla boyut olarak oldukça küçük olan kabin valizlerde ek ücret talep edilmez. Kabin boy valiz otobüs ve uçak yolculuğunda ufak eşyalar için elverişi ortam sunar. İç kısmının sistematik olarak ayarlanması takdirinde çeşitli avantajları vardır. Sık sık seyahat edene gezginler için el valizi olarak da adlandırılır. İş gibi farklı nedenlerle günübirlik gidilen yolculuklar için tasarlanan el valizleri uygun fiyatlarla hizmet verir.

Piyasanın hareketliliği kabin boy valiz fiyatlarında da değişikliğe sebep olmuştur. Büyük boy  ve orta boy valizlere kıyasla uygun bir ücretlendirmeye sahiptir. Kullanım yönünden de pek çok avantaj sunar. Uçak yolculuklarında belirlenen bagaj yükü yirmi kilogramdır. Bu ağırlığın üzerine çıktığınız takdirde havayolu sizlerden belirli ek ücret talep eder. Bu ücretlendirmelerden kaçmak için kabin valizleri tercih edilir.

Uçakta bagaj yükü içerisinde sayılmayan kabin valizleri üst dolaplara yerleştirilir. Yerleştirme koltuğun altında bulunan ek bölmede de yapılır ancak valizlerin el valizi olarak adlandırılması için belirli koşulları sağlaması gerekir. Bazı uçak firmaları, en fazla bir adet 23×40×55 santimetreyi geçmeyen kabin valizi olmasını ister. Bazıları ise bu boyutları 55×40×20 santimetre olarak kabul edip bir adet küçük boy valiz alır.

 

 

 

Küçük Boy Valiz Kabine Alınır mı?

 

 

 

Uçak kabinlerinde küçük boy valizler bagaj yüküne etki etmez fakat hava yolunun belirlediği boyutları geçmemesi gerekir. Uçakta yanınıza alabileceğiniz el bagajı oldukça kullanışlıdır. Günümüzde yurtdışından gelen vatandaşlar için kolay kullanım imkânı sunar. Ücret bakımından ek fiyatlandırma bulunmaz. Fakat bu valizlerinde belirli ağırlığı olmalıdır.

Sekiz kilogramlık yük taşıyabilen kabin boy valiz kişiye mahsus bir tane olmalıdır. Kişisel el çantası, sekiz kilogramlık küçük valiz ve ekonomik sınıf için belirlenen 20 kilogramlık bir yük hakkınız vardır. Biletin sınıfına göre değişen bagaj hakkı sınırı aştığınızda ek ücretle hizmet verir. Bu nedenle ufak parçaların düzenli bir şekilde aynı yerde olması yolculuğunuz için pek çok avantaj sunar.

 

 

 

Kabin Boy Valiz Kullanım Avantajları

 

 

 

Uçak seyahatlerinde bagaj bandında vakit kaybetmek istemeyen yolcular için küçük boy valizler oldukça kullanışlıdır. Birçok avantajı olan valizler kısa süreli seyahatler için idealdir. Uzun süreli seyahatlerde uçaktaki bagaj ücretlendirmesinde kabin boy valiz sayesinde muaf kabul edilirsiniz.

  • Hacim olarak sekiz kilogramlık bir alan oluşturur.
  • Sağlamış olduğu bagaj hakkı ek ücretten muaftır. (Belirlenen ağırlığı geçmediği takdirde)
  • Kolay taşıma imkânı sunarak yolcu sorumluluğuna bırakılmıştır. İhtiyacınız olan eşyaları düzenli ve belirli bir sistemde valize dizerek elinizin altında bulundurabilirsiniz.
  • Kısa ya da uzun seyahatlerde valiz bekleme derdinde sizleri kurtarır.
  • Pratiklik kazandırarak önemli eşyalar güvenle taşınır.

Küçük boy valiz seçiminde bahsedilen özellikleri karşılayıp karşılamadığına dikkat edilmelidir. Otobüs yolculukları da dahi olmak üzere kişinin özel eşyaları güvende olmalıdır. Bu nedenle ürünün kalitesi ön planda tutulmalıdır. My Valice seyahatlerinizde kişisel eşyalarınızın güvenliği sağlamaktadır. Aldığınız valizlerin iç kısmındaki dizayna uyarak sekiz kilogramlık ek yük avantajından yararlanabilirsiniz.

 

 

 

Uçağa Kaç Tane Küçük Boy Valiz Alınır?

 

 

 

Uçak yolculuklarında kişinin sorumluluğuna bırakılan küçük boy valizler bir tane olmakla sınırlandırılmıştır. Havayolunun kurallarına göre değişen boyutları sizleri bagaj masrafından kurtarır. Elinizin altında ihtiyacınız olan eşyalarınıza bu sayede hızlıca ulaşabilirsiniz. My Valice belirlenen boyutlara uygun kabin valizleriyle sizlere hizmet verir. Renk, tasarım ve iç dizaynı belirlenen kurallara göre oluşturur. Müşteri zevkine uygun çeşitli boyutlardaki valizler uygun fiyatlarla hizmet verir.

Standart valizlere göre küçük olması önyargıya sebep olur. Fakat sürekli uçak seyahati gerçekleştiren bir yaşantınız varsa küçük boy valize ihtiyaç duyulur. Bunun sebebi sadece bagaj yüküne bağlı değildir. Küçük parçaların ve zarar görecek malzemelerin el çantasında taşınması mümkün değildir. Bu yolcu güvenliğini de tehdit eder. Uygun paketleme yapılarak küçük boy valizlere yerleştirilebilir.

Kabin valizler kıyafet, kozmetik ürünler gibi bölümleriyle daha düzenli bir görüntü sunar. Acil ulaşmak istediğiniz ilaç, tişört gibi eşyalarınızı da buraya koyabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konulardan biri de doktor raporu olmayan ilaçların taşınmasının yasal olmadığıdır. Resmî kurumlar tarafından onaylanmayan ilaçları yanınızda bulundurmamanız gerekir.

 

 

 

Kabin Boy Valiz Kuralları

 

 

 

Küçük boy valiz dizaynının havayollarında belirli kuralları bulunur. Yanınıza alacağınız valizin içerisindeki eşyaları yasalara aykırı madde ya da eşya bulundurmaması gerekir. Kendinizin ve yolcuların güvenliğini tehdit edecek eşyaların bulunmaması gerekir. Sıvı maddelerin yasak olduğunu ve haricindeki deodorant, parfüm gibi yasal olan maddelerin paketlenmesi önemlidir.

 

100 mililitre altındaki kutuları geçmeyecek şekilde taşıdığınız malzemeler özenle yerleştirilmelidir. Bunların haricinde geçerli olan kurallara uyarak el valizinizi yanınızda taşıyabilirsiniz. Kişinin sorumluluğuna bırakılan bu eşyalardan havayolu sorumlu değildir. 

Etiketler: Küçük Boy Valiz Kaç Litre?
Eylül 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR