Uçak Kabini İçin Hangi Boy Valiz Uygundur?

Uçak Kabini İçin Hangi Boy Valiz Uygundur?

Uçak Kabini İçin Hangi Boy Valiz Uygundur?

 

 

 

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek veya çeşitli işlerinizi tamamlamak için gerçekleştirilen bir süreçtir. Bu sürecin en başında seyahatte kullanılacak eşyaların toparlanması gerekir. Bu eşyaları taşıyacağınız valizler konusunda birçok seçenek bulunur. Siz hangi valiz sizin için uygun karar veremiyorsanız; işe valiz tiplerini tanımakla başlayabilirsiniz.

Valiz seçimlerinizi, eşyalarınızın miktarına ya da seyahat edeceğiniz araca göre belirlemelisiniz. Uçak valiz boyu seçimi yapabilmeniz için bilmeniz gereken başka detaylar da mevcuttur. Örneğin, uçaklarda iki tip bagaj seçeneği bulunur. İlki; bilet kontrolü sırasında uçağın kargo kısmına teslim edilir. İkincisi ise el bagajı veya kabin bagajı olarak bilinen yolcuların yanlarına alabilecekleri eşyaları kapsayan bagaj tipidir.

Bilet kontrolleri sırasında yolculara verilen yük kapasitesi aşılıyorsa ek ücret talep edilir. Bu sebeple uçak yolculuklarında seçeceğiniz valiz boyutları oldukça önemlidir. Uçak kabinine hangi boy valizlerin kabul edildiği; havayolu şirketleri ve uçuş türlerine göre farklılık gösterir.

Hava yolu şirketlerinin genelde belirlediği kabin boy valiz boyutu 55 cm x 40 cm x 23 cm gibi bir standarda sahip. Bilet aldığınız havayolunun web sitesinden uçuş türünüze uygun valiz boyutlarını öğrenebilirsiniz. Uçuş sırasında problem yaşamamanız için orada yazan kurallara göre uçak valiz boyu seçimi yapmanız en doğru hareket olur.

 

 

 

Valiz Türleri Nelerdir?

 

 

 

Valiz türleri, seyahat amacınıza, boyutlarına ve tasarımlarına göre farklılık gösterir. Yaygın olarak kullanılan valiz türleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Bavul: Uzun süreli seyahatlerde tercih edilen ve daha çok eşya alma kapasitesine sahip valiz türü. Sert ya da yumuşak dış kabuğu ile farklı tasarımlara sahip olan ve tekerlekleri sayesinde kolay taşıma avantajı sağlayan ürünler olarak karşınıza çıkar. Farklı boylarda bavul seçenekleri arasından ihtiyacınıza göre tercih yapabilirsiniz.
  • El Bagajı/ Kabin Bagajı: Uçak ile seyahat ederken yolcuların uçak içine yanına almak istedikleri eşyaları taşıyabilecekleri boyutlarda üretilir. Kabinlerde yer alan valiz yerlerine sığabilecek boyuta sahip olur.
  • Sırt Çantası: Omuzlara takmak için iki askısı bulunan ve genelde küçük ve hafif yapılı bir valiz türü. Günübirlik seyahatler için en ideal seçenek olarak çokça tercih edilir.
  • Sert Kabuklu Valiz: Polikarbonat ya da sert plastikten üretilir. İçindeki eşyayı dışarıdan alabileceği darbelere karşı koruması daha güçlü bir valiz türü.
  • Yumuşak Kabuklu Valiz: kumaş ya da naylon gibi malzemelerden üretilen valizin dış kısmı, valize esneklik kazandırarak daha fazla eşya sığdırmanızı sağlayabilir.
  • Pilot Boy Valiz: Pilot ve hosteslerin 2-3 günlük seyahatlerinde yanlarına alacakları eşyaları koyacakları boyda, dört tekeri sayesinde kolay taşınabilen valiz çeşidi.

 

 

 

Uçak Yolculuğunda Hangi Boy Valizler Kullanılmalıdır?

 

 

 

Uçak valiz boyu seçimi, havayolu şirketinin belirlediği sınırlara ve kişisel ihtiyaçlarınıza göre farklılık gösterebilir. Havayolu firmaları, iki farklı bagaj uygulaması ile yolcularına belirli sınırlamada kapasite tanıyor. Kargo bölümü ile kabin bölümüne ayrılan bagajların boyut ve ağırlıkları hava yolu firmasına göre farklılık gösterse de birbirlerine çok yakın sayılar ortaya çıkıyor.

Uzun süreli seyahatlerinizde yanınıza alacağınız eşya artacağı için daha büyük boydaki valize ihtiyacınız olabilir. Kısa süreli iş seyahatleri ya da gezintileriniz için daha küçük boydaki bavullar ya da el çantaları da işinizi görebilir. Kabin boy valizler, orta boy valizler, sırt çantaları, el çantaları vs. uçak valiz boyu seçimi için yapabileceğiniz tercihler arasında yer alır.

 

 

 

Orta Boy Valizler Uçağa Alınır mı?

 

 

Orta boy valizlerin uçağa alınabilmesi için içerisindeki eşya ağırlığının havayolu şirketinin kişi başına uyguladığı sınırlara uygun olması gerekir. Genel anlamda bu sınırlamalara en uygun seçenekler orta boy ve küçük boy valiz seçenekleri ile kabin boy valiz, sırt çantası ve el çantası da bu amaçla kullanabileceğiniz çantalar arasında yer alır.

 

 

Uçaklarda İzin Verilen Bagaj Limiti Nedir?

 

 

Uçak yolculuklarında izin verilen bagaj limiti, havayolu firması ve uçuş sınıfına göre belirlenir. Tüm havayolu firmalarında ekonomi sınıfı yolcularına verilen bagaj limiti daha düşük olurken; business ya da first class yolcularının bagaj limiti daha yüksek olur.

Bagaj limit farklılığı iç hatlar ile uluslararası uçuşlar arasında de değişiklik gösterir. Uçak valiz boyu seçimi ile ilgili detaylı bilgiyi uçuşunuzun olduğu havayolu firmasının web sitesinden alabilirsiniz.

Uçaklarda izin verilen bagaj limitinden fazla eşya götürmek isterseniz bilet kontrolü sırasında ek ücret ödeyerek bu avantajı elde edebilirsiniz.

 

 

Hangi Boy Valiz Uçak Kabinine Sığar?

 

 

Uçaklarda yolcuların oturdukları bölüme, uçak kabini denir. Kabinlerde yolcuların yanlarına almak istedikleri eşyaları koyabilecekleri, çok da büyük olmayan, koltuk üstü bölmeleri bulunur. Bu bölmelere, yolcular yanlarında taşıyacakları eşyaları koyabilecekleri küçük boylardaki çanta ve valizleri koyabilir.

Uçak kabinlerine sığabilecek valizler ise; pilot valiz, kabin boy valiz, küçük boy valiz, orta boy valiz seçenekleri ile sırt çantaları ve el çantaları şeklinde sayılabilir. Uçak valiz boyu seçimi yaparken bu önerilere dikkat ederseniz sorunsuz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

 

 

Büyük Boy Valiz Uçak Kabinine Alınır mı?

 

 

Uçak yolculuklarında kişi başına belirlenen bagaj kapasitesi kargo ve kabin olarak ikiye ayrılır. Kabine alınabilecek valiz kapasitesi genelde 23 cm x 40 cm x 55 cm şeklinde olan kabin boy valizler ve daha küçük boylardaki valiz seçenekleri olur. Büyük boylardaki valizlerinizi kargo bölümüne göndermeniz gerekir.

 

 

Uçak Yolculuğu İçin Valiz Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

 

Havayolu ile yolculuk yapacaksanız, uçak valiz boyu seçimi yapmanız gerekiyor ve bu konuda bir fikriniz yoksa; tercih ettiğiniz havayolu firmasının kurallarını inceleyerek işe başlayabilirsiniz. Her firma farklı valiz uygulaması ortaya koyar. Valizinizin boyut seçimini bu kurallara uygun olarak yapabilirsiniz. Sık seyahat eden biriyseniz; uzun ömürlü bir valize ihtiyacınız olur. Bu sebeple kaliteli malzemelerden üretilen bilindik markalardan tercih edebilirsiniz.

Etiketler: Uçak Kabini İçin Hangi Boy Valiz Uygundur?
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR