Üniversiteye Giderken Kaç Valiz Alınmalı?

Üniversiteye Giderken Kaç Valiz Alınmalı?

Üniversiteye Giderken Kaç Valiz Alınmalı?

 

 

 

Pek çok genç üniversiteyi kazanmanın heyecanının ardından çeşitli hazırlıklılarla baş başa kalır. Çoğu üniversiteye yeni başlayan öğrencide olduğu gibi sizin de eşyalarınızı kolay ve güvenli şekilde taşımayı istediğinizi biliyoruz. Kişisel tercihleriniz, ihtiyaçlarınız ve seyahat alışkanlıklarınız valiz sayınızı ve tipinizi seçmekte etkili olabilir. Üniversiteye gitmek için kaç tane almanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Valiz sayısını seçmeden önce ne şekilde seyahat edeceğinizi belirlemeniz gerekir. Uçakla seyahat edecekseniz, havayolu şirketlerinin izin verdiği boyutlara ve sayılarına ilişkin kısıtlamaların farkında olmalısınız. Havayoluna göre kabin bagajının kabul edilen standartları değişebilir, bu yüzden seyahat etmeyi düşündüğünüz havayolu şirketinin kurallarını incelemek faydalı olabilir.

Sık seyahat edecekseniz bir valiz, uzun süreli seyahat edenler için daha fazla sayıda büyük boy valiz kullanmak mantıklı olabilir. Hafta sonu gezileri yapmayı planlıyorsanız bu geziler için daha küçük boy valizler yeterli olabilir. Üniversite seyahatleriniz için hangi mevsimde hangi kıyafetleri ihtiyaç duyacağınıza ve odanızda ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Eğer üniversite için gittiğiniz yerde geniş depolama alanına sahipseniz daha çok sayıda kullanarak ile daha fazla giysi veya eşya taşımanız mümkün olabilir.

 

 

 

Öğrenci Valizine Ne Konur?

 

 

 

Bir öğrencinin valizine koymak istediği şeyler; gideceği yere, sürece ve kişisel ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Gideceğiniz yerdeki hava koşullarına uygun giysiler seçmek gerekir. Temel kıyafetler, iç çamaşırlar, pijamalar ve ihtiyaca göre resmi veya takım elbiseler çantanızda bulunması gereken kıyafetlerdendir.

Kıyafetlerin yanı sıra ayakkabıların da valize koyulması gerekir. Resmi ayakkabılar ve rahat ayakkabı çeşitlerini yanınıza almak çeşitli yerlerde ve etkinliklerde giymek için uygun olabilir. Temel kişisel bakım ürünleri de yanınıza almanız gerekenlerdendir. Diş fırçası, diş macunu, duş jeli, şampuan, saç kremi ve tıraş makinesi gibi kişisel bakım ürünlerini de koymanız tavsiye edilir.

Reçetelerinizi ve ilaçlarınızı yanınızda taşıyabilirsiniz. Yeni bir şehre gideceğinizden ilk zamanlar iklimine alışmakta zorlanabilir ve hastalanabilirsiniz. Bu sebeple, yanınızda ilaç götürmek faydalı olabilir. Üniversiteye başlayacağınız için elektronik cihazlarınızı yanınızda götürmekte fayda bulunur. Kulaklıklar, şarj cihazları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları gibi elektronik cihazlara ihtiyacınız olacağından valizinize koymanız gerekebilir.

Seyahat için gerekli olan kimlik belgeleri, pasaportlar, vizeler ve ehliyetler gibi resmi belgeler ve valizde yerini alabilir. Yeni bir okul dönemine başladığınızdan defterler, kalem, silgi ve cetvel gibi okul ihtiyaçlarınızı da koymayı tercih edebilirsiniz. Bütün bunların yanı sıra, gözlük, anahtarlar ve cüzdan gibi günlük ihtiyaçlarınız da mutlaka yanınızda bulunması gerekir.

Yeni bir şehre taşınacağınız için heyecanlı aynı zamanda da stresli olabilirsiniz. Bu sebeple, oyun kartları, kitaplar ve dergiler gibi eğlenceli veya sakinleştirici şeyleri yanınıza almanız ilk zamanlar şehre ve üniversite ortamına alışmanızda rahatlamanızı sağlayabilir. Kulaklıklar, MP3 çalar veya taşınabilir hoparlör gibi çeşitli medya ve müzik oynatıcı cihazlar da işinize yarayabilir. Tabi ki, yanınıza yolculukta atıştırabileceğiniz yemekler ve atıştırmalık yiyecekler almak da sizin için iyi olacaktır.

 

 

 

Üniversite İçin En Kaliteli Valiz Malzemesi Olarak Ne Tercih Edilmeli?

 

 

 

Üniversite için en iyi valiz malzemesini seçerken, dayanıklılık, hafiflik, su geçirmezlik ve uzun ömür gibi özellikleri göz önünde bulundurmalısınız. Polikarbonat ve akrilonitril butadien stiren (ABS) karışımı içerenler çok hafif olmanın yanı sıra dayanıklı ve çizilmeye karşı dirençlidir. Bu tür ürünler genellikle çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklıdır. Bu sebeple uzun ömürlü bir seçenek olarak ABS modelleri tercih edebilirsiniz.

Ek olarak yumuşak yüzeyli valizler de üniversite için sıklıkla tercih edilen modeller arasında bulunur. Yumuşak kabuklu olanlar genellikle naylon ve polyester karışımı olanlardır. Daha fazla eşya sığdırmak istiyorsanız daha esnek yapılara sahip olan bu modeller tam size göre olabilir. Genellikle cepler ve bölmeler içerdiğinden eşyalarınızı düzenli bir şekilde taşımanıza da yardımcı olur.

İhtiyaçlarınızı, bütçenizi ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak sizin için en iyi valiz malzemesine sahip olanı seçmek en doğru karar olabilir. Seyahatlerinizde eşyalarınızın güvende kalması ve uzun süre kullanabilmek için kaliteli modelleri tercih etmeniz tavsiye edilir.

 

 

 

Üniversite İçin Alınacak Valizin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

 

 

 

Üniversite için tercih yaparken, yaşam tarzı, seyahat ve depolama gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Valiz sayısı ne kadar yük taşıyacağınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Dönemsel taşınma veya uzun süreli seyahatler için birden fazla gerekebilir ancak çok sayıda olması taşıma zorluklarına neden olacağından pek önerilmez.

Seçeceğiniz valiz, uzun süre kullanılacağından dayanıklı olmalıdır. Genellikle sert kabuklu olanlar çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı olabilir. Üniversite hayatınız boyunca tek bir tane kullanmak istiyorsanız tercihinizi uzun ömürlü ve dayanıklı seçenekler arasından yapmak size fayda sağlayabilir.

Özellikle sık seyahat edenler için hafif valizler daha elverişli olabilir. Eğer seyahatlerinizde genellikle uçakla seyahati tercih ediyorsanız havayolu sınırlamalarına uymak, hafif bir ürün kullandığınızda daha kolay olabilir. Dört tekerlekli modeller, manevra kabiliyetini ve ağırlığın eşit olarak dağıtılmasını kolaylaştırır. Bu da taşırken zorlanmamanızı sağlar.

Giysileri, ayakkabıları, makyaj malzemelerini ve diğer eşyaları ayrı ayrı düzenlemek için yeterli bölmelere sahip bir valiz seçimi oldukça önemlidir. Bölme sayısının yeterliliği sayesinde seyahat sırasında ihtiyaçlarınızı kolayca bulabilirsiniz. Kırılabilir veya hassas eşyaların korunmasına yardımcı olmak için eşyalarınızı doğru bölümlere yerleştirmek, eşyaların birbirine temas etmesini engeller ve oluşabilecek hasarı azaltır.

 

Ayrıca her bölmenin içeriğini bilmeniz, ihtiyacınız olan şeylere hızlıca ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle seyahat boyunca zaman kazanmış olursunuz. Yeterli bölmelere sahip bir valiz, eşyalarınızı taşırken daha düzenli ve kullanışlı hale getirir. Eşyaları sıkıştırmadan yerleştirebilir ve çıkarabilirsiniz. Bu sayede, oluşabilecek karışıklıkların da önüne geçilmiş olur.

Etiketler: Üniversiteye Giderken Kaç Valiz Alınmalı?
Eylül 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR