Sırt Çantası El Bagajı Sayılır Mı?

Sırt Çantası El Bagajı Sayılır Mı?

Sırt Çantası El Bagajı Sayılır Mı?

 

 

 

Seyahat sırasında eşyalarınızı taşımak için seçtiğiniz çantalar oldukça önemlidir. Özellikle uçakla yolculuk yapacaksanız havayolu şirketlerinin çanta ve valiz standartlarını göz önüne alarak seçim yapmanız gerekir. Havayolu ile seyahat edecekseniz iki tür bagaj hakkınız olduğunu bilmelisiniz. İlki büyük boy valizler ve eşyalarınızı verebileceğiniz kargo bölümü; diğeri ise el bagajı denilen yolculuk sırasında yanınıza alabileceğiniz bölümden oluşur. Her havayolu şirketinin kendi içerisinde belirlediği standartlar olsa de genel olarak yolcuların, el bagajı ve kargo bölümüne ayrılan belirli kotası bulunur. Bu kotaya uygun valiz ve çantalarla yolculuk yapabilirsiniz.

Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir. Küçük ve kişisel eşyalarınızı koyabileceğiniz standartlara sahip sırt çantaları havayolu firmaları tarafından el bagajı kategorisinde yer alır. Farklı havayolu firmalarında sırt çantaları standartlarında değişiklikler görülür. Bu nedenle biletini aldığınız havayolu firmasının web sitesinden, sırt çantası uygunluğunu kontrol etmeniz yolculuk sırasında size kolaylık sağlar.

 

 

 

El Bagajı Nedir?

 

 

 

Havayolu seyahatlerinde yolcuların el bagajı ve kargo bölümü olmak üzere iki ayrı yük kontenjanı vardır. Kargo bölümü uçağın kanatlarına yerleştirilen büyük yüklerden oluşur. El bagajı ise, yolcunun uçağa binerken kabin içerisine götürebileceği kişisel eşyalarını taşıyabileceği çantalardan oluşur. Kabine götürülecek eşyalar, yolcunun uçuş sırasında ihtiyaç duyabileceği eşyaları kapsar. Yaygın olarak kullanılan el bagajı çantalarında şunlar yer alır:

  • Sırt çantası ya da el çantası
  • Dizüstü bilgisayar çantası
  • Cüzdan, cep telefonu, pasaport gibi kişisel eşyalar
  • Kitap, dergi, kulaklık, tablet gibi yolculuk sırasında oyalayacak materyaller
  • İlaçlar ve acil durum eşyaları
  • Bebekli yolcuların el bagajlarında ise daha çok bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler bulunur.

 

 

 

Sırt Çantası El Bagajı Olur Mu?

 

 

 

Hava yolu firmalarının el bagajı politikalarına ve boyut/taşıma sınırlamalarına uygun sırt çantası, el bagajı olarak kabul edilir. Her havayolu firmasının farklı kuralları olabileceği için seyahat öncesinde ilgili firmanın web sitesinden kontrol ederek sırt çantanızın el bagajı politikasına uygunluğunu teyit edebilirsiniz.

 

 

 

Hava Yolu Şirketleri İçin El Bagajı Nedir?

 

 

 

Seyahat sırasında tercih ettiğiniz araç, seyahat günü ve gideceğiniz yere göre yanınıza alacağınız eşya miktarı değişebilir. Bunun için hangi araçla seyahat edeceğiniz burada çok önemlidir. Özellikle havayolu şirketlerinin bagaj sınırlamaları ve yanınıza ne kadar eşya almanız gerektiğinin belirli standartları bulunur. Yanınıza alacağınız çantanın boyutları ve ağırlığı gibi konulara dikkat etmeniz gerekir. Havayolu şirketleri için el bagajı kuralları genelde şöyledir:

  • Boyut sınırlandırması: El bagajları, belirli bir boyutta sınırlandırılır. Havayolu firmalarına bağlı olarak ufak değişiklikler olsa da genelde 55 x 40 x 20 cm ebatlarında ölçüleri olması gerekir. Sırt çantası boyutları da bu sınırlandırmalara uygun olmalıdır.
  • Ağırlık sınırlandırması: Havayolu firmasına bağlı olarak değişiklik gösterse de el bagajı ağırlıkları 7 ile 10 kg arasında belirlenmiştir.
  • Adet sınırlandırması: Yolcunun yanına alabileceği el bagajı sayısı havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterse de bir sırt çantası veya el çantası ile beraber bir küçük öğe (dizüstü bilgisayar çantası) kabul edilir.
  • Özel kısıtlamalar: Havayolu firmalarının yük taşıma politikalarına uygun olmayan eşyalar vardır. El bagajlarınızda bu kategoriye girebilecek, keskin veya tehlike oluşturabilecek nesneleri taşımanız yasaktır.

Sayılan bu kurallar havayolu taşımacılığının genel kriterleri arasında yer alır. Her havayolu firması yük taşıma prosedürlerinde farklı uygulamalar kullanabilir. Yolculuktan önce ilgili havayolu firmasının web sitesinden detayları öğrenebilirsiniz.

 

 

 

El Bagajı Olarak Kabul Edilen Sırt Çantalarının Boyutları

 

 

 

Havayolu firmalarına göre değişiklik gösterse de el bagajı olarak kabul edilen sırt çantası boyutları 55 x 40 x 20 cm ölçülerinde olması gerekir. Bu ölçülerden daha küçük sırt çantası modellerini el bagajı olarak kullanabilirsiniz. Yanınıza alacağınız önemli eşyalarınız ya da acil durumlar için kullanabileceğiniz materyalleri koyabileceğiniz çantalar el bagajı olarak kullanılabilir. Sırt çantasına benzer özellikler taşıyan diğer çanta çeşitlerini de el bagajı olarak tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz havayolu firmasının yük taşıma politikalarını inceleyerek, yanınıza almak istediğiniz çantaların uygunluğunu tespit etmeniz mümkündür.  

 

 

 

Sırt Çantasında Taşınabilecek Eşyalar

 

 

 

Sırt çantasında taşınacak eşya türleri, sırt çantasının boyutu ve tasarımına bağlı olarak değişiklik gösterir. Her çeşit kıyafeti sırt çantalarınızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Sırt çantasının ağırlığı tamamen sizde olacağı için ağır yükler tercih etmemeniz gerekir. Bu sebeple sırt çantanızda ayakkabı taşımak isterseniz hafif olanları tercih etmeniz sisin için avantajlı olur. Kıyafet ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının yanı sıra kişisel bakım ürünleri de sırt çantasında taşımak için ideal ürünler arasında yer alır. Dizüstü bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi dijital ürünler ve bunların aksamları sırt çantasında taşımak için uygundur.

Seyahat sırasında yanınızda bulundurmanız gereken belgeleri kolay ulaşabileceğiniz bir yerde saklamanız gerekir. Bu nedenle bu tür evraklar sırt çantasında taşınabilir. Yolculuk sırasında vakit geçirmek için kitap ve dergi gibi materyaller de yine kolay ulaşabileceğiniz el bagajınızda yer alabilir. Yine yolculuk sırasında atıştırabileceğiniz mini ara öğünler ve su şişesi gibi eşyaları da sırt çantasında rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

 

 

 

Alternatif El Bagajı Seçenekleri

 

 

 

El bagajı olarak tercih edebileceğiniz alternatifler kişisel tercihlerinizin yanı sıra havayolu firmasının kurallarına göre de değişiklik gösterebilir. Uçak yolculuğu sırasında kabine alabileceğiniz çanta alternatifleri arasında en yaygın kullanılanlar; el çantası ve sırt çantası seçenekleri olur. Tekerlekli küçük çantalar, kabin boy ve pilot boy valizler de el çantası alternatifi olarak seçilebilir. Dizüstü bilgisayar çantaları ve alışveriş çantaları da el bagajı olarak seçilebilecek alternatifler arasında yer alır.

 

 

Havayolu firmaları birbirinden bağımsız el bagajı politikaları uyguluyor olabilir. Ayrıca sürekli havayolu ile seyahat eden biriyseniz bile sık sık değişebilen kuralları, yolculuk öncesinde kontrol ederek seçeceğiniz çantaya karar verebilirsiniz. Kuralları inceledikten sonra taşımak istediğiniz eşyalar için en uygun el bagajı seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Etiketler: Sırt Çantası El Bagajı Sayılır Mı?
Aralık 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR